tisdag, oktober 10, 2006

 

Resedagboken, dag 4:

Hmmm, vad gjorde vi då? Visst ja, vi gjorde en liten utflykt till Siena. Planen var att bli kulturella i gamla stadsdelarna och shoppa loss i de moderna kvarteren. Tyvärr låg den gamla staden högst upp på en kulle, helt skild från den moderna staden så vi hann bara med kulturen. Skit också, nu var vi tvungna att åka hem med en massa euro!

Hur som helst, gamla staden var imponerande. Inte alls i klass med Florens men trots det spännande. Vi såg det som skulle ses, bland annat domen. Till skillnad från sina historiska besegrare, florensarna, tyckte Sienaborna att de behövde ta sex pengar i inträde av oss stackars turister. La famiglia löste detta genom att skicka in den kunskapstörstande Suddagumma. Hon drar ju dessutom ihop till sina utgifter (och mina) genom att slita som lärare så kanske inträdet blir avdragsgillt?



Övriga familjen slappade ett tag i solen utanför kyrkan. Vi aktade oss noga för att peka på olika attraktioner och berätta saker om dem för varandra. Vi hade nämligen precis läst att bara auktoriserade guider fick guida i Siena. Brott mot denna regel ledde till höga böter. Ibland är det svårt att vandra den smala och rättfärdiga vägen här i livet!

Nästa "går inte att missa"-sevärdhet i Siena är det sluttande torget som är indelat i trianglar. Varje triangel symboliserar en ledares plats i rådet. Förmodligen en ledare från varje stadsdel. Men vad vet jag? Fråga Herman Lindqvist istället!



Mer minns jag inte av dag fyra. Jo visst ja, vi åt en häftig biff på en restaurang i de gamla stadsdelarna. Förmodligen till vidrigt höga turistpriser men som jag sa tidigare, krafterna räckte inte till besök i de nya stadsdelarna...

Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?