torsdag, december 07, 2006

 

Glömde receptet:

Strimlad biff med bambuskott (Kinesiskt)

6 personer, ca 6 kr/person, 30 min tillagning

400 gram biffkött som strimlats
565 gram strimlade bambuskott från Siagians LM
1 stor purjolök som strimlats
2 gröna paprikor som strimlats
6 msk Kinesisk originalsoja från Siagians LM
2 msk potatismjöl
lite matolja
3 krossade vitlöksklyftor
Lite salt och vitpeppar behövs

Marinera biffköttet i den kinesiska sojan. Stek biffköttet i matoljan, tag därefter upp köttet. Stek grönsakerna i ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör om. Gör en sås av kinesisk soja, potatismjöl och lite vatten.
Servara omedelbart tillsammans med ris. (Marinera = låt köttet ligga en stund i sojan).

Receptet kommer från Denna sida som har flera pärlor!


Edit:

Jag brukar ha i lite ostronsås på klassiskt vis för sältans skull. Överdosera inte bara, då smakar det fisk! Som soja duger "Kikkoman" utmärkt. Men kör för tusan inte med "Mrs Cheng"!

Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?