torsdag, december 07, 2006
Glömde receptet:
Strimlad biff med bambuskott (Kinesiskt)
6 personer, ca 6 kr/person, 30 min tillagning
400 gram biffkött som strimlats
565 gram strimlade bambuskott från Siagians LM
1 stor purjolök som strimlats
2 gröna paprikor som strimlats
6 msk Kinesisk originalsoja från Siagians LM
2 msk potatismjöl
lite matolja
3 krossade vitlöksklyftor
Lite salt och vitpeppar behövs
Marinera biffköttet i den kinesiska sojan. Stek biffköttet i matoljan, tag därefter upp köttet. Stek grönsakerna i ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör om. Gör en sås av kinesisk soja, potatismjöl och lite vatten.
Servara omedelbart tillsammans med ris. (Marinera = låt köttet ligga en stund i sojan).
Receptet kommer från Denna sida som har flera pärlor!
Edit:
Jag brukar ha i lite ostronsås på klassiskt vis för sältans skull. Överdosera inte bara, då smakar det fisk! Som soja duger "Kikkoman" utmärkt. Men kör för tusan inte med "Mrs Cheng"!
6 personer, ca 6 kr/person, 30 min tillagning
400 gram biffkött som strimlats
565 gram strimlade bambuskott från Siagians LM
1 stor purjolök som strimlats
2 gröna paprikor som strimlats
6 msk Kinesisk originalsoja från Siagians LM
2 msk potatismjöl
lite matolja
3 krossade vitlöksklyftor
Lite salt och vitpeppar behövs
Marinera biffköttet i den kinesiska sojan. Stek biffköttet i matoljan, tag därefter upp köttet. Stek grönsakerna i ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör om. Gör en sås av kinesisk soja, potatismjöl och lite vatten.
Servara omedelbart tillsammans med ris. (Marinera = låt köttet ligga en stund i sojan).
Receptet kommer från Denna sida som har flera pärlor!
Edit:
Jag brukar ha i lite ostronsås på klassiskt vis för sältans skull. Överdosera inte bara, då smakar det fisk! Som soja duger "Kikkoman" utmärkt. Men kör för tusan inte med "Mrs Cheng"!