torsdag, december 14, 2006
Nej, det går inte med potatismos!
...sedan får Pelin säga vad hon vill!
Isterband SKA serveras med stuvad potatis. Se bara här vad Tore Wretman har sagt:
Stekt isterband och stuvad potatis:
10-12 kokta potatisar
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk smör
1-2 kryddmått salt
persilja eller gräslök
Lägg hela korvar med skinn i kall stekpanna tillsammans med lite fett. Låt korven långsamt bli varm och svälla, öka sedan värmen något och vänd på korven så den får färg.
Skär potatisen i tärningar. Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Lägg i fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-4 min. Lägg i potatisen, rör om försiktigt och låt den bli genomvarm. Smaka av med salt. Blanda i klippt kryddgrönt.
Det gröna bör vara persilja, inte gräslök. Rödbetor är ett måste, likaså knäckebröd. Så är det Ängeln!
Isterband SKA serveras med stuvad potatis. Se bara här vad Tore Wretman har sagt:
Stekt isterband och stuvad potatis:
10-12 kokta potatisar
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk smör
1-2 kryddmått salt
persilja eller gräslök
Lägg hela korvar med skinn i kall stekpanna tillsammans med lite fett. Låt korven långsamt bli varm och svälla, öka sedan värmen något och vänd på korven så den får färg.
Skär potatisen i tärningar. Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Lägg i fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-4 min. Lägg i potatisen, rör om försiktigt och låt den bli genomvarm. Smaka av med salt. Blanda i klippt kryddgrönt.
Det gröna bör vara persilja, inte gräslök. Rödbetor är ett måste, likaså knäckebröd. Så är det Ängeln!
Comments:
<< Home
Åh, du onda rullator!!! Grrrrr!!!! Du ska smaka min mos, och efter det kommer det nog vara ett annat ljud i själlan!!!! Du skulle bara veta!!!!
och en sak till! "Lägg hela korvar med skinn i kall stekpanna tillsammans med lite fett. " WHAT?! man ska hacka isterbandskorvarna i bitar om ca fem centimeter när man steker dom!!!! Tore verkar ju inte ha ngn koll på hur man tillagar en gourmeträtt! :p
Skicka en kommentar
<< Home