tisdag, februari 06, 2007
Dagens recept: Champinjonsoppa!
Mumsigt och billigt:
3 dl Vispgrädde
300 g färska champinjoner
7 dl Vattenmjölk (hälften vatten, -hälften mjölk)
4 hårdkokta ägg
2 lökar, (helst röda, men det går med gula)
2 buljongtärningar
2 teskedar orientalisk curry
1 knippe persilja
svartpeppar efter behag
0,5 dl torr sherry
Fräs löken och svampen i en gryta tillsammans med curryn. Häll på grädden och den övriga vätskan. Släng i buljongtärningarna. Låt koka på svag värme i 10 minuter. På slutet duttar du i sherryn och låter den koka med någon minut. När soppan är klar, klipp i persiljan och lägg i de skalade hårdkokta äggen.
Servera med vitlöksbröd.
Tack Johnny för receptet, who ever you are?
Jag har bytt ut den gula löken mot röd. Dessutom har jag lagt till sherryn som gör en god soppa fantastiskt god! För er som redan druckit ur sherryn: Det går att göra soppan utan sherry också (fråga Johnny) men den blir inte lika god!
Bon appétit!
3 dl Vispgrädde
300 g färska champinjoner
7 dl Vattenmjölk (hälften vatten, -hälften mjölk)
4 hårdkokta ägg
2 lökar, (helst röda, men det går med gula)
2 buljongtärningar
2 teskedar orientalisk curry
1 knippe persilja
svartpeppar efter behag
0,5 dl torr sherry
Fräs löken och svampen i en gryta tillsammans med curryn. Häll på grädden och den övriga vätskan. Släng i buljongtärningarna. Låt koka på svag värme i 10 minuter. På slutet duttar du i sherryn och låter den koka med någon minut. När soppan är klar, klipp i persiljan och lägg i de skalade hårdkokta äggen.
Servera med vitlöksbröd.
Tack Johnny för receptet, who ever you are?
Jag har bytt ut den gula löken mot röd. Dessutom har jag lagt till sherryn som gör en god soppa fantastiskt god! För er som redan druckit ur sherryn: Det går att göra soppan utan sherry också (fråga Johnny) men den blir inte lika god!
Bon appétit!