fredag, mars 16, 2007

 

Halvbra men långtifrån bra...

...säger DN om mig. Hur vågar de? Hmpf! Det handlar om nutidstestet. Och här kommer en utmaning:

Gå in på DN:s nutidstest Gör testet och berätta sedan vad du fick för resultat. Lägg ditt resultat som en kommentar i denna tråd (om du inte fick mer än mig förstås). ;)

När vi ändå är inne på nutid och nyheter så har det tydligen gått prestige i att förslaget om signalspaning mot dator- och teletrafik ska gå igenom och det nu! Fredrik Reinfeldt piskar sina partikamrater och kräver enligt artikel i tidningen Metro att de ska rösta som han vill. Varför är det så jäkla bråttom? Jag förstår inte att vissa ser terroristjakt som ett mer akut hot mot demokratin än integritetskränkning och möjlighet till avlyssning i allt fler situationer? Och hur har man tänkt sig att skydda integriteten? Jo, genom att spionerna ska bilda ett "integritetsskyddsråd". Varför ska inte valda politiker garantera integriteten?

Jag tror att de som försvarar förslaget och till varje pris vill driva igenom det gör så för att vara storebror USA till lags. Här ska vi visa att vi kan hålla reda på folk och fä. Visserligen släpper vi in araber, muslimer och annat "löst folk" i landet, åtminstone då och då, men vi fattar minsann att de är presumtiva risker och visar storebror att vi kan skydda honom från dem...

Comments:
5 av 7.
"Inte alls illa! Bättre lycka nästa gång."
Visst är det lite märkligt att det är så bråttom. De har haft avancerad signalspaning sedan 50-talet i alla fall...
 
3 rätt av 7 möjliga
"Så svårt var det väl ändå inte?"
de va inget roligt test! :(
 
5 rätt av 7 möjliga
Inte alls illa! Bättre lycka nästa gång.

Av de 37845 personer som hittills gjort testet, klarade du dig bättre än 24586 (64%).
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?