tisdag, maj 01, 2007

 

Dags att summera helgen?

Jag har varit en dålig bloggare, jag vet, men det har varit mycket aktiviteter här och tiden har runnit iväg. Nu har det lugnat ned sig så jag kör en uppsamlingsrapport av den berömda "fotbollshelgen":

Den började i fredags med panik hos mina gamla bästisar L&L. De har skaffat sommarstuga i "min" by på ön och det var hos dem som huvuddelen av festandet skulle gå av stapeln. De kom nedåkande på fredagen och enligt våra planer skulle vi inte äta middag tillsammans utan träffas i lugn och ro senare på kvällen för att ta några öl och prata lite skit. De andra i fotbollsgänget skulle komma först på lördagen. Men när jag och Suddagumma kom hem från IKEA-shopping på fredagseftermiddagen så mötte vi den kvinnliga delen av L&L. Hon kom från affären med något jagat i blicken: "B och I kommer om 20 minuter" skrek hon. "Men de skulle ju inte komma förrän i morgon" sa jag. "Min virriga man har tagit fel på dag" muttrade hon. "De ringde för 45 minuter sedan och sa att nu skulle det bli gott med mat. Vi hade en burk sill och sex potatisar i kylen så jag fick åka och panikhandla" kved hon. En bra start på en lugn och skön helg!

Det redde ut sig för dem och när vi gick över till dem senare på kvällen rådde en avslappnad stämning. Det var skitkul att sitta och dricka öl vid den sprakande brasan och uppdatera sig på vad alla hade haft för sig sedan vi sågs sist.

På lördagen tog vi en långpromenad runt naturskyddsområden och längs havet. När vi till slut kom förbi vår sjöbod hade någon hustomte ställt av ett par korgar med kaffe, smörgåsar, whisky och öl inne i boden. Det blev några timmars trevlig picknick i solen innan vi gick hem. På kvällen blev det en härlig köttgryta och goda drycker hos L&L.

Sedan var den stora dagen äntligen här. Nu skulle Kalmar FF få storstryk! L, B och jag tog bussen in till fastlandet så att tjejerna slapp vara chaufförer. Vi kom in ett par timmar innan matchen och började med en öl på en solig uteservering. Gästerna var från båda lagen och det var en härlig stämning med kamratliga tråkningar. Efter den välförtjänta ölen gav L och jag B en guidad tur i staden. Vi tittade på fästningsbyggen och gamla torg. Vi gick även förbi den pub som Järnkaminerna hade hyrt. Där var det ett jävla liv men stämningen verkade vara god. Dock kände vi inte för att blanda oss med skråliga juniorer så vi gick tillbaka till krogen för att äta lunch. Men vi blev inte insläppta, helt plötsligt hade krogen blivit full. Jag visade vakten på två tomma bord på uteserveringen och han såg generad ut men hävdade att han hade sina order. Så kan det gå när man har en vackert blå-gul-röd matchtröja på sig. Vi gick vidare men när vi skulle gå in på en krog som såg trevlig ut blev vi inte insläppta där heller. Men nu hade vakten bytts ut mot fem lönnfeta hemmasupporters som förklarade att vi inte var välkomna. Jag surnade till och tänkte tränga mig in ändå men L & B som är några år vuxnare än mig avstyrde den incidenten.

Vi travade vidare och hittade äntligen en trevlig pizzeria med uteservering och vänlig personal. Lagom till vi hade ätit upp anslöt politikern och det var dags att trava iväg till fotbollsstadion. Här stördes den trevliga helgen något av att KFF spelade skiten ur DIF. Efter tursamma 0-0 i halvlek gick vi ut en sväng i pausen för att leta upp en toalett. Nu är inte KFF lika utvecklat som storstadslagen så det fanns typ en toalett för de 3000 på norra läktaren. Som alternativ fanns dock en strandremsa mot sjön så jag och politikern ställde oss bland de andra 30-40 kissnödiga och försurade vattendraget. L passade på att ta ett foto. Det blev faktiskt en rolig bild; fyrtio man står på rad och pinkar medan tjugo poliser står fem meter bakom och bevakar så att det går rätt till. Vi funderade på att sälja bilden till Expressen, en pinkande politiker borde vara värt några tusenlappar, men som de goda kamrater vi är avstod vi!

Andra halvlek började och det blev ingen rolig tillställning. Under en minut krossades våra drömmar av en utvisning och en straffspark. Med 1-0 i baken var det väldigt tyst i bilen hem.

På kvällen hade vårt goda humör återkommit. Vi grillade spett och hjälpte, under alkoholens inflytande, politikern med att "förbättra" hans 1:a-majtal. Vi hade många bra förslag men jag tycker mitt var bäst; jag föreslog Nynningens gamla progglåt "För full hals" med text av Majakowski som alternativt tal. Jag skrev till och med ut texten till honom. Mest förtjust är jag i slutraderna:

"Jag skiter i dom ädla statyerna i brons,
jag ger fullkommligt fan i marmorns slippriga konst,
det enda monument som passar vår tid,
är socialismen, härdad i strid".

Det vore lite kul om han tar fel papper idag när han ska hålla talet. Jag håller tummarna för att det blir så!

Gårdagen bestod av ny långpromenad, en god laxmiddag hemma hos oss och den traditionella valborgselden i grannbyn. Efter lite avrundning hemma hos oss efter brasan var det jäkligt skönt att gå och lägga sig. Nu ser jag fram mot ett antal dagar utan alkoholhaltiga drycker.

Nu vet ni allt om helgen. Kvar är bara minnen och en gigantisk disk som täcker varenda bänkyta i hela köket. Bäst att jag går och tar hand om den nu!

Comments:
vad tråkigt att ni inte vann... :( man kan inte ens lita på markus!! men ni verkar ju ha haft trevligt ändå. :D
 
Mmmm, det hade vi i och för sig. Men tack för sympatin, nu förstår jag hur ni ÖIS-are känner er för det mesta. ;)
 
Hur gick 1:a majtalet?
 
Mitt förslag ratades till förmån för originalmanus. Tur det kanske, de är ju lite känsliga där i Astrid Lindgren-land. ;)
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?