tisdag, maj 15, 2007

 

Vakna nu snälla hjärna!

Idag ska vi fundera ut en problemformulering, göra intervjumallar samt presentera detta på en handledning. Hur ska vi då lägga upp det? Vi har funderat på att ha en inriktning på förändringen i medielandskapet. Hur möter den traditionella dagspressen konkurrensen från nya medier, till exempel gratistidningar samt Internet med dess snabba nyheter och bloggar? Men formuleringen av problemet gör mig (som vanligt) lite förvirrad. Det vi håller på med är produktionsstudier, det vill säga villkoren för redaktionellt arbete. Vi ska alltså diskutera saker som gestaltningens förutsättningar, varför nyheter presenteras som de gör. Vilka nyheter kommer med och vilka gör det inte? Vad är utmärkande för nyhetsproduktionen och varför blir det som det blir i slutänden?

Är det så enkelt som att det här är delvis samma sak? Kan man tänka sig att skälet till att det "blir som det blir" beror på minst två huvudsakliga faktorer: Dels de traditionella värderingarna kring vad som är nyheter (vilka påverkas av politiska värderingar och ekonomi) och dels att man är tvungen att välja nyheter och skriva om dem på ett visst sätt för att möta konkurrensen i den nya tiden (vilka också påverkas av politiska värderingar och ekonomi)? Och hur blir då vår problemformulering?

Hur som helst var gårdagens fältstudier roliga! Vi deltog i ett morgonmöte och därefter for vi med ut på reportage. Ängeln rapporterade att hon hade haft jätteroligt. Jag misstänker att Jen G också var nöjd, hon fick ju göra ettan! Hur Lilla syster hade det vet jag inte riktigt. Hon hade i alla fall en låååång dag med bara en smörgås i magen samt halsont. Rapport kommer säkert när vi strax träffas...

Comments:
hihihi... låter ju som om alla andra hade det underbart och jag hade det skit... så var det ju inte riktigt. jag hade också hemskt roligt! :)
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?