lördag, augusti 04, 2007

 

Bloggandet tar tid från annat skapande!

Det menar Elton John enligt DN i en artikel idag. Han menar att Internet bör stängas ned i fem år så kreativa människor tar sig tid att göra annat.

Att stänga ned Internet är givetvis att ställa saken på sin spets. Elton John provocerar ganska grovt och odlar sin image som teknifientlig. Men när det gäller att vi sitter och skriver en massa smörja (som ibland blandas upp med en del spännande och eftertänksamma rader) i våra bloggar tror jag att Elton John har rätt; vi slösar bort den tid och begåvning som vi annars kunde lagt på att till exempel skriva en bok, en artikel eller göra vettiga debattinlägg. Bloggandet tar energi från det övriga, oftast mer seriösa, skrivandet i det offentliga rummet.

Men vad spelar det för roll att Elton John har rätt? Han kommer att få sååå mycket pisk av alla självrättfärdigande bloggare nu. Ha, det ska bli kul att läsa alla sårade kommentarer...

Comments:
Visst kan det vara så, men det kan också vara så att bloggande är ett sätt att skriva "för byrålådan" som ger respons man kan lära sig av (Om nån nu läser bloggen). Majoriteten av bloggarna har väl bara "de närmast sörjande" som besökare.
 
Elton John har uppenbarligen inte läst min blogg! hahaha
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?