fredag, augusti 24, 2007

 

Är dansbandsmusiken förtryckt?

Det hävdar i alla fall "Sveriges dansband" enligt Göteborgsposten. De klagar på att SR P4 inte spelar dansbandsmusik. I anmälan till Granskningsnämnden talar anmälarna om "musikalisk bredd och mångfald" i samband med dansbandsmusik, detta utan att skämmas det minsta. Ha, jag tycker att P4 är tillräckligt dålig som det är nu. Med lite dansbandsmusik slås förmodligen världsrekordet i skitradio, åtminstone i den region där jag bor.

För övrigt är artikeln väldigt underlig och lämnar många frågor obesvarade. Vilka är Sveriges dansband som lämnat in en anmälan till Granskningsnämnden. Är det alla dansband i hela Sverige eller är det en intresseorganisation? Artikeln säger också att "Nämnden ska nu jämföra anmälans innehåll med radio- och tv-lagen och sändningstillståndet. Ett beslut kommer inom 2-3 månader". Samtidigt kan vi i artikeln läsa att Granskningsnämnden säger att det varken i sändningstillståndet eller i lagen finns något som tvingar Sveriges Radio att representera alla musikgenrer. Vad är det då som ska studeras i 2-3 månader?

Comments:
Det kanske är den här dansbandstidningen som har anmält det. Undrar hur många som egentligen köper den. Säker skitmånga.
 
Det är för lite dragspelsmusik i P4 lästae jag att andra tyckte. Själv tycker jag att det är alldeles för lite elgitarr... Fast det går ju att fixa via nätradio. :)
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?