fredag, oktober 26, 2007
Det var riktigt gott...
...så jag släpper receptet:
Het vitlöksdoftande currygryta
Ingredienser:
ca 4-5 dl kokta mung- eller adzukibönor
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
0,5 msk curry (eller efter smak)
1 dl grönsaksbuljong (från tärning)
1 msk soja
1 krm sambal oelek
salt
peppar
Ris
Tillbehör:
russin
purjolök
paprika
jordnötter
kokos
Tillagning
Koka först riset som du ska servera till rätten.
Blanda crème fraiche, curry, pressad vitlök, buljong, soja, salt och peppar och koka upp några (ca fem) minuter tills såsen tjocknar lite. Tillsätt sambal oelek. Blanda i bönorna.
Häll upp kokos, russin, strimlad purjolök, strimlad/tärnad paprika och jordnötter i separata skålar och servera till rätten.
I stället för att ha sambal oelek i rätten, kan du servera mango chutney till. Lika gott!
_________________________________________________________________________
Jag ska nog ha i lite mer curry nästa gång. Dessutom (för att få curryn att äga resten av maten) tror jag att det är succe att riva i ett halvt äpple och en matsked färsk ingefära. Lite strimlad fläskfile hade väl i och för sig inte skadat men då spricker den vegetariska approachen...
Som (mer eller mindre) vanligt så går en hel del (dock inte all) cred till vegetariskt.com och i detta speciella fall till Irma (vansinnigt läckert namn)!
Het vitlöksdoftande currygryta
Ingredienser:
ca 4-5 dl kokta mung- eller adzukibönor
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
0,5 msk curry (eller efter smak)
1 dl grönsaksbuljong (från tärning)
1 msk soja
1 krm sambal oelek
salt
peppar
Ris
Tillbehör:
russin
purjolök
paprika
jordnötter
kokos
Tillagning
Koka först riset som du ska servera till rätten.
Blanda crème fraiche, curry, pressad vitlök, buljong, soja, salt och peppar och koka upp några (ca fem) minuter tills såsen tjocknar lite. Tillsätt sambal oelek. Blanda i bönorna.
Häll upp kokos, russin, strimlad purjolök, strimlad/tärnad paprika och jordnötter i separata skålar och servera till rätten.
I stället för att ha sambal oelek i rätten, kan du servera mango chutney till. Lika gott!
_________________________________________________________________________
Jag ska nog ha i lite mer curry nästa gång. Dessutom (för att få curryn att äga resten av maten) tror jag att det är succe att riva i ett halvt äpple och en matsked färsk ingefära. Lite strimlad fläskfile hade väl i och för sig inte skadat men då spricker den vegetariska approachen...
Som (mer eller mindre) vanligt så går en hel del (dock inte all) cred till vegetariskt.com och i detta speciella fall till Irma (vansinnigt läckert namn)!
Comments:
<< Home
tack för inspirationen! vi lagade nåt liknande i helgen, fast skippade bönorna och slängde i strimlad kycklingfile istället. Serverade med paprika, banan, russin, solrosfrön, kokoschips samt haricots verts smaksatta med ett hemmagjort chilismör....mums! :)
Skicka en kommentar
<< Home