lördag, december 01, 2007

 

Dagens pucko-stämpel till Stefan Hedin (s)...

...kommunalråd i Sandviken. Han försvarar beslutet att muta ett Outlaws-gäng så att de flyttade ut från kommunen, se artikeln i DN. Men Stefan, till vilken kommun flyttade de och vad säger invånarna och politikerna (både dina partikamrater och andra) i den kommunen?

Edit 14:15: Här är den första artikeln jag hittat som säger mer än TT:s notis.

Comments:
Ok, så om Outlaws etablerar sig i en kommun så ska kommunen se till att de INTE flyttar, så att de inte drabbar någon annan kommun. Jag antar att det är någon slags solidaritetstanke du ger uttryck för ...
 
MH: ja, det vore ju jobbigt med solidaritet eller hur?

men det största problemet med det här är ju att man börjar använda odemokratiska medel för att man anser sig ha rätt till det. vem har gett dessa politiker ett demokratiskt carte blanche egentligen?
 
Jag gillar solidaritet, så visst! Men vad det handlar om här är att det krävs ett samhällsansvar och framförallt ett helhetsperspektiv från samhällets sida. En ökad kriminalitet bör bekämpas av ett enat samhället istället för att problemet ska skyfflas över på "någon annan".
 
Dels är det ju korkat i form av det kortsiktiga i att bara flytta problemet till en annan kommun. Extra korkat är ju att ge dem 200000 i flytthjälp, så att de lättare kan etablera sig på det nya stället?
 
Bättre då om alla kommuner,solidariskt, hjälper till att göra det så obekvämt för dem som det bara går.
 
Exakt!
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?