lördag, december 22, 2007

 

Saffransbullar och stordanska drömmar...

Nu står det en saffransbulldeg på jäsning och linssoppan puttrar på spisen. Snart kommer Suddagumma och Pylla in efter ridturen, då får de göra våfflorna som ska göra soppan sällskap till middagen. Om den där förbannade degen jäser någon gång så ska det bli "vanliga" bullar (fast med saffran) av den. Med vanliga bullar menar jag sådana med smör och socker mellan och pärlsocker ovanpå. Lussekatter blir lite uttjatat efter några gånger...

Vi har hunnit med det där sista glömt-att-handla-besöket i mataffären så nu kan vi låsa in oss i huset och riktigt kura in julen. Det enda som stör den annalkande julfriden är vad jag läste i en artikel DN. Fåntratten Sören Krarup börjar yla om världsherravälde light. Visserligen är inte Sveriges historia något att vara speciellt stolt över men därifrån till att Dansk Folkeparti nu ska börja göra anspråk på både södra Sverige och norra Tyskland är det långt! Känns inte historiens vingslag igen lite? Först börjar man sparka på minoriteter i det egna landet och sedan börjar man titta ut i världen efter marknader och inflytande. Är Sören Krarup nästa Hitler-wannabie?

Comments:
Snak ikke om hvem som "sparker" på minoriteter.

Spørg hellere hvad svenskerne har gjort mod Skånigerne o.m.a., spil ikke så frelste, vi danskere ved hvad svensken indeholder, I er omtrent som os, forskellen er bare, at vi fægter med åben pande, og vedkender os vores fortid.

m.v.h. Bjørn
 
De fleste danskere bare ler af Søren Krarup, ikke mange som tager ham alvorligt.

Pia Kærsgård tjener det nyttige formål at hun er med til at forhindre masseindvandring af muslimer, de kan /vil ikke integreres i Danmark.

Læs lige den her:http://jp.dk/udland/europa/article1211136.ece

m.v.h. Bjørn
 
Björn 1: Jag har redan sagt att Sveriges historia inte är något att vara stolt över, det känns som du tar tag i fel diskussion när du trots det väljer att tala om att svenskarna bar sig uselt åt? Vad gäller den aktuella diskussionen så är den svenska invandringspolitiken inte bra men oändligt mycket bättre än den danska. Folk åker till exempel inte från Sverige till Danmark för att kunna gifta sig!

Björn 2: Du uttrycker din muslimskräck mycket mer elegant än Björn 1 gör. Därför känns du farligare. Jag nöjer mig med att konstatera att Dansk Folkepartis och mina åsikter står mycket långt från varandra vilket jag är stolt över.
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?