måndag, januari 28, 2008

 

Nu blev även den här kursen rolig!

Idag har vi haft textseminarium. Under den första veckan hade inte kursen fått någon säskild form eller identitet men idag lossnade det. Vi har sedan förra onsdagen studerat olika texter på egen hand. Det var texter från olika genrer såsom reportage, ledare, krönikor, debattartiklar, reklam och sportreportage. Idag brakade vi ihop i bra diskussioner. Me like a lot! Det gäller bara att försöka komma ihåg att hålla käften emellanåt så man inte förtrycker några som inte tar lika stor plats.

Nu sitter jag här och läser en kanonbra kursbok: "Att skriva reportage" av Stig Hansén och Clas Thor. De varvar traditionella beskrivande kapitel med intervjukapitel. De som blivit intervjuade är bland andra: Folke Isaksson, Sven Lindqvist, Christina Jutterström och Anna-Maria Hagerfors. Spännande människor och goda skribenter!

De är skickliga på Ordfront. Jag har två böcker till från dem på litteraturlistan (och numera i min kasse ute i hallen). Dessutom ligger Fanny Ambjörnssons "I en klass för sig" hemma i brevlådan i morgon. Men den är till vår C-uppsats!

Men nu får det vara nog av det intellektuella för ikväll. Nu ska jag rensa hjärnan med en film, Hitman (men berätta det inte för de andra).

Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?