onsdag, februari 20, 2008

 

Jag befinner mig nu mellan punkt 14 och 15 på listan.

Med andra ord har jag hunnit resa hem till ön. Jag har till och med hunnit laga och käka upp en omelett (glömde sätta upp det momentet på listan). Nu vore det skönt att gå ut och släppa in hästarna så det var gjort, men då kommer de ju att skita ned extra mycket i stallet. De rackarna får alltså gå ute ett par timmar till, man är ju smart!

Jag är alltså, som alla nog förstått, gräsänkling. Det är ett hårt liv! Varför kan inte Suddagumma nöja sig med att ha akvariefiskar, det duger ju åt mig? Nej, hästar ska det vara minsann. Slit och släp och ett jävla duschande hela tiden så att jag inte ska råka ta livet av någon stackars allergiker av misstag. Själv lever hon lyxliv i den fantastiska staden Göteborg och umgås med våra döttrar medan jag sitter här alldeles ensam och övergiven.

Ett plus uppe i hörnet (det är inte mitt uttryck utan en fyndig tonårings) är att värmepumpsspecialisterna har varit här idag. Tydligen lyckades de hitta det där som jag och de andra (betalda) elektrikerna inte lyckats med för när jag låste upp ytterdörren slog hettan emot mig. Det var som att komma hem till en 80-årings bostad. För er som aldrig upplevt detta inferno kan jag kort förklara att gamla människor (ännu äldre än mig) är orsaken till samtliga energikriser, försurningar, koldioxidelände samt all annan miljöpolitik á lá "spara inte-slösa" som man bara kan komma på. Här gäller inte en extra tröja, nej här gäller det att tejpa igen varenda ventilationsspringa så att byggnaderna möglar och värmen gnistrar under taket. Den som lyckas slänga in en termometer, som har sådan kvalitet att den kan mäta så hög värme som är aktuell utan att den smälter, kan konstatera att temperaturen ligger någonstans mellan 25 och 27 grader. Så varmt vill inte jag ha det, jag nöjer mig med 19-20 grader och en filt om inte det räcker. Därför lämnar jag nu bloggen och går och skruvar ned värmepumpen!

Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?